en promenad i blåsten och otur med tårna

Börjar halv ett idag så innan det ska jag pyssla lite här hemma.. Var ute med hunden och vilket blåsväder alltså.. Såna här dagar är det bäst att gå i skogen - där inte vinden och snön har lika lätt tillträde.. Nu snöar det för fullt, det lär komma en hel del under dagens lopp.. Lyckades förövrigt slå i tre tår i dörrkanten, gjorde ont som bara den, och bultar fortfarande i tåspetsarna. En bra sak i detta syfte är då att vårt golv är så kallt så man får smärtlindring av kylan därifrån, heh.denna bok är så fin så man kunde äta upp den.. vintrig och fin är den..

om man som jag är sugen på pepparkakor men inte har tålamodet..

..så kan man baka de smarriga snabbisarna tant Britts pepparkakor..rör det rumsvarma smöret och sockret till en fluffig smet. rör ner ägget. blanda de torra ingredienserna och rör ner dem också. rulla små bollar, lägg på plåt, platta till med gaffel och grädda i mitten av ugnen i 225 grader 5-7 minuter eller tills de fått trivsam färg..receptet kommer från favoritboken Kärleksmumssedan är det bara att sätta sig bekvämt i soffan med nybryggt kaffe, varm filt, sprillans ny tidning och det viktigaste för mysfaktorn, en gosig vovve i famnen, sen njuta en smula. jag åt alldeles för många kan jag säga.. :)ja, han är lite suddig men det är bara för att han var så ivrig att hoppa upp i soffan..

månadens nästsista måndag..

..och jag är ledig idag. Passade på att ta sovmorgon till halv tio och sen blev det promenad med Ragnar, diskning omgång två (har fortfarande en hel hög med disk kvar, den tar aldrig slut..), frukost och nu är tvätt omgång två på gång i tvättstugan. På planen står också dammsugning, svabbning, byte av sänglinnen och allmänn piffning av lägenheten, skulle gärna flytta om lite.. Skulle också vilja baka lite godsaker och morotsfrallor, får se vad jag hinner.. Tur jag har sällskap av min lille söte odåga, så blir vardagsbestyrena liite skojjigare i alla fall..