kokosrutor så långt ögat når..

igår var jag så trött så trött men då jag blev så ruskigt sugen på fika var jag bara tvungen att slänga ihop en smarrig kokosrutsdeg..man ska smälta smör och blanda den med mjölk. så ska man vispa ihop ägg och socker till en plufsig smet..sen ska man blanda ihop smörmjölken med äggsmeten. och blanda ihop torrisarna skiljt för sig.torrisarna består av mjöl, kakao, vaniljsocker samt bakpulver.sen smäller man ihop dessa två smetar och resultatet blir en mumsig kakaosmet.. som man gräddar i ugnen ett tag och då kakan är klar och har svalnat rör man ihop florsocker, kakao, ännu mera smält smör och kaffe.man brer ut denna ljuva smet på kakan och strör kokosflingor på. sen är det väldigt svårt att hålla sig men man måste låta den stelna ett litet tag så att man får till fint skurna rutor. efter det lilla taget är det bara att sätta sig ner med kaffekoppen och en ruta och bara njuta njuta!

receptet hittar ni under recept, har gjort detta massor av gånger, av en viss orsak.. P:ekologiskt blåbärste

sitter man i soffan och myser blir man ju självfallet sugen på något gott och lenande för den sträva halsen.. plus att man blir smått kall om fossingarna då man inte rör på sig så väldans mycket.. så detta blir huskuren:ekologiskt blåbärste (gottigottgott) och mysiga tjocksockor som jag fått av den bästaste! :)

det kom ett brev på posten..

oh la la vilken fröjd att få besök av brevbärarn! vårt brevinkast är så tyst så tyst i många dagar, ibland i en vecka i sträck, men sen när luckan väl öppnas så då dröser det in en massa! Javisst fick vi några mindre roliga kuvert med räkningar idag också men det kompenseras av två efterlängtade tidningar och en kalender! :)nu ska jag sätta mig i soffan med filten över benen och med dessa som sällskap: